Godafoss Waterfall Iceland

Semimaraton prin pădurea din Marghita

Marghitean la origini, nu puteam lipsi de la competiția ZF Forest Race Marghita. Îmi place să cred că atât localnicii cât și foștii localnici, cum e cazul meu, au datoria nescrisă să ajute cum pot la promovarea orașului de baștină!

ZF Forest Race Marghita s-a aflat la a doua ediție și a numărat la start 246 de competitori de toate vârstele, la 4 probe. Pe lângă alergători bihoreni, am întâlnit și alergători din Cluj, Timiș, Satu Mare, Sălaj dar și Ungaria.

Găsiți aici toate detaliile despre competiție! 

Rezultatul meu

Obiectivul meu înainte de cursă a fost 2:45-3:00. Orice sub 2 ore și 45 de minute ar fi fost super!

Am terminat cursa mai repede decât mă așteptam, timpul meu oficial a fost de 2 ore și 31 de minute și a reprezentat o victorie pentru mine. Adică acum aproape 1 lună am terminat în 2 ore și 22 de minute semimaratonul din Cluj-Napoca, care este pe drept, iar aici în Marghita elevația totală a fost de 374 metri. Deci 9 minute pentru o diferență de nivel de 374 metri. Not bad at all.

Am fost tare fericit și mândru de mine la final 🙂

Medal Forest Race Half Marathon Marghita - andreipostolache.com

În clasamentul oficial am fost pe locul 48 din 54 la semimaraton, categoria bărbați. Au fost competitori bine pregătiți, felicitări tuturor!

Statistici Garmin

Garmin Stats - Forest Race Half Marathon Marghita - andreipostolache.com

Despre cursa mea

Am făcut 3 greșeli mari înainte de start: 

– nu am băut suficientă apă ( simțeam deshidratarea deja la km 1 )

– nu am reușit să mănânc deloc, deloc (voiam o banană dar n-am reușit) 

– m-am trezit târziu și nu s-a încărcat personajul în mine 🙂 nu eram concentrat, prezent în cursă

Dar mi-am revenit pe la km 5. La primul punct de hidratare am băut 2 pahare de apă rece care și-au făcut treaba. S-a încărcat personajul 🙂

Despre traseu

Traseul a fost chiar fain, sigur chiar dacă 90% din timp am fost în pădure, aerul a fost foarte curat, nu a plouat, marcajele au fost suficiente și bine puse. Terenul a fost destul de accidentat, rar am prins noroi și urcările abrupte au fost rare și scurte, fiind un antrenament numai bun pentru semimaratonul MSG Apuseni de la finalul lunii mai. 

A fost interesant și plăcut sentimentul să alerg prin pădurea prin care mă mai plimbam în copilărie. Acum mi-a părut rău că nu am făcut asta mai des. 

La final am avut bogracs și erau mese înșirate fain, am simțit o atmosferă de sărbătoare locală, ca într-o comunitate restrânsă dar unită. Mi-a plăcut mult asta. 

Finish Line Forest Race Half Marathon Marghita - andreipostolache.com

Închei prin a spune că mă bucură mult că există acest eveniment în Marghita, sper să devină mai cunoscut și sper să-mi conving și prietenii să vină la anul! Eu cu siguranță voi reveni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *