Vlădeasa Winter Trail Race – sau cum să te lovească crivățul din plin

Așa l-am abordat pe tovarășul meu de alergare, Gabi 🙂 Căutam o competiție de iarnă, cu cât mai multă zăpadă așa că am dat de Vlădeasa Winter Trail.

Ediția din 2022 a fost a 9-a a lor iar peisajele sunt impresionante, alergi prin Munții Vlădeasa având maximul de altitudine la Salvamont Vlădeasa ( 1400 m ).

Mai multe detalii găsiți pe pagina lor de Facebook: https://www.facebook.com/vladeasawintertrail

Cum m-am pregătit

Am știut că trebuie să mă antrenez cât mai mult în pantă, în frig, preferabil în zăpadă. Astfel în Ianuarie am alergat 47.5 km în total în 11 alergări cu total urcări de 579 m. În Februarie, până la cursă, am alergat 38.78 km în total în 6 alergări cu total urcări de 664 m, cea mai joasă temperatură fiind de -9 grade.

Totodată mi-am cumpărat o nouă pereche de încălțăminte, am căutat ceva care să se potrivească perfect pe teren umed, alunecos și am ales Salomon Speedcross 6 Gore-Tex! Ulterior m-am felicitat pentru alegerea făcută!

Rezultatul meu

Conform Garmin, am terminat cursa în 3H 30′ , având diferență de nivel de 1089 m și am ars 1832 calorii. În clasamentul oficial am fost pe locul 83 din 88, categoria bărbați. Obiectivul meu a fost să termin cursa cu bine și să mă bucur de zăpadă.

Felicitări tuturor participanților care au ales să se lupte cu crivățul în loc să stea la căldură acasă!

Statistici Garmin

Despre alergarea mea

Chiar dacă m-am pregătit destul de bine, traseul nu a fost deloc ușor. A fost și destul de rece, mult noroi și la urcarea către zona Salvamont 1400m a început să ningă puternic iar zăpada depusă era pe alocuri până la genunchi.

Nu voi uita momentul în care a început să viscolească și să bată vântul cu vreo 80km/h…parcă îmi amintesc și acum ce fericiți îmi erau obrajii 🙂 .

Urcare către zona Salvamont a fost foarte dificilă, am reușit să-mi mut focusul de pe greutatea situației ascultând un podcast care mă interesa. Astfel am înaintat încet dar sigur. Recomand!

Despre traseu

Startul și finișul sunt la Căminul Cultural din satul Rogojel. În dimineața competiției, traseul a fost modificat deoarece condițiile meteo erau nefavorabile, vântul în creastă era de peste 100km/oră.

Peisajele însă sunt de poveste.

Concluzie

Vă las mai jos un screenshot cu feedback-ul meu. Cel mai probabil mă voi întoarce și la o altă ediție!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *