Prezența sportului în viața mea (atunci și acum)

Prezența sportului în viața mea a fost inconstantă, sporadică și neorganizată. 

Ca majoritatea puștanilor născuți în anii 90 băteam mingea de zori și până-n seară. 

Fotbalul a fost intens practicat de toți băieții, asta bineînțeles până la apariția internet cafe-urilor, ca apoi o dată cu anul 2006 când internetul a apărut în majoritatea caselor din oraș, practicarea sportului în general să devină o raritate în cazul tuturora, din păcate.

Fotbalul l-am păstrat pe lângă mine, de câțiva ani îl practic aproape săptămânal. Până recent, de cele mai multe ori după nici 20 de minute, mă ceream în poartă, îmi era prea mare pulsul și aveam nevoie de pauză, nu mai puteam alerga eficient după minge 🙂

Mersul la sală a fost prezent mai ales în adolescență. Per total, a fost inconstant, am avut perioade și perioade. Până acum câțiva ani am fost prins în capcana aia a gândirii conform căreia dacă vrei să îți îmbunătățești condiția fizică sau vrei să slăbești, e obligatoriu să mergi la sală. Clar nu e așa. Într-un final contează să alegi variantele ce ți se potrivesc ție mai bine.

Bicicleta mi-a fost prietenă bună dar nu constantă și fără long rides, nu m-am prea aventurat, evident cu excepția verii de la finalul primului an de facultate când bicicleta mi-a fost principalul mijloc de transport în SUA unde am mers cu programul Work&Travel. Am făcut sute de km în vara respectivă.

Înotul am început să-l practic în adolescență dar era complicat de practicat constant deoarece necesita vizite în Ungaria, la noi nu exista infrastructura necesară.

Alergarea a fost inexistentă. A fost un chin când a trebuit să mă pregătesc pentru examenele de arbitrii, îmi displăcea puternic să alerg, o uram 🙂 

Drumețiile erau rare și nu-mi prea plăceau. Țin minte că în 2020 am fost într-o drumeție cu niște prieteni și am avut de urcat o pantă (nu prea abruptă) și eu eram exasperat deja de efortul pe care trebuia să-l depun, am înțeles apoi că nu-mi plăcea să-mi duc corpul în zone de puls mărit.  

Acolo am fost cu sportul și cu condiția fizică. De acolo am venit. 

Fast-forwarding to nowadays: acum alerg cross-uri și semi-maratoane montane aproape lună de lună, merg cu bicicleta zeci și sute de km pe lună, înot aproape lunar. 

Cum am reușit să ajung în situația aceasta venind de acolo? Îți povestesc aici.